Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde  (BEÜ) Halide Edip Adıvar anısına düzenlenen konferansta edebiyatçı Prof. Dr. İnci Enginün'e, Türk edebiyatına yaptığı hizmetler nedeniyle üstün hizmet ödülü verildi.
Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. İnci Enginün, Halide Edip Adıvar’ın hayatını anlattı. Halide Edip Adıvar'ın adının dünden bugüne ulaşan adlardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Enginün, "Ölümünden 50 yıl sonra onu bugün de üzerinde konuşmaya değer kılan hangi özellikleridir. Durmadan değişen dünya şartları içinde kültür dünyasının mensuplarının da adeta tüketim ekonomisi açısından değerlendirildiğini söyleyebiliriz. Mutlak inkarlara saplanmayan herkes, Türkiye'deki kültür hayatında, kadın hakları konusunda serbest düşünceli bir aydın olarak Halide Edip Adıvar'ın yerini ve etkisini kabul eder" dedi.
Konferansın ardından BEÜ Rektör Yardımcısı Haluk Güven, Prof. Dr. Enginün'e Türk edebiyatına hizmetleri nedeniyle üstün hizmet ödülü verdi. Prof. Dr. Enginün, daha sonra kitaplarını imzaladı.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)