ANTALYA Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosu'nun 'Yeni Yıl Konseri'nde, duygulu anlar yaşandı.
AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşen ve koro şefi Alper Önder'in yönettiği konseri, eski Devlet Bakanı, Milli Savunma Bakanı Mehmet Yazar da izledi. Konserde, Yazar'ın 1990 yılında trafik kazasında kaybettiği 20 yaşındaki kızı Sema Yazar için bestelediği 'Gittin de Bıraktın Beni Böyle Perişan' adlı şarkı da seslendirildi. Şarkıyı, koro solistlerinden Gamze Yönlü okudu, duygulanan Yazar, gözyaşlarına güçlükle hâkim olabildi.
"BENİM ÇİĞER PAREMDİ"
Koro Şefi Alper Önder, Mehmet Yazar'ı sahneye davet edip, bir anısını paylaştı. Önder, Yazar'a konsere katılımından dolayı teşekkür plaketi sundu. Kızının vefatından sonra siyasetten çekilip, sessizliğe gömülen, şarkı sözleri besteleyerek vaktini değerlendiren Yazar, "Sema, benim ciğerparemdi. Onu, 20 yaşındayken kaybettim" dedi. Yazar, acısını hafifletebilmek için 'Sema Yazar Gençlik Vakfı'nı kurduğunu, vakfın 500 öğrenciye burs verdiğini, kızının adının yaşatıldığı okullar, sağlık merkezleri, sağlık ocakları açıldığını, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi genç kızlara çeyiz, eşya yardımı yapıldığını hatırlattı. Antalya'da da 'Sema Yazar Sağlık Ocağı' bulunuyor.
SALON ŞARKILARLA ISINDI
İzleyenleri duygulandıran konserde, Abdullah Kılınçat, Gönül Saykal, Cengizhan Gököz, Demet Mert, Ali Uyar, Tayfun Yönlü, Gamze Yönlü, solist olarak sahne aldı. Koronun seslendirdiği 'Fariğ Olmam Meşreb-i Rindaneden' adlı şarkıyla başlayan konser, 'Zevkim Hevesim Hep Sen" adlı şarkıyla devam etti, 'Hüseyni Saz Semaisi' ile de ara verildi. Konserin ikinci bölümü, koronun seslendirdiği 'Sana Gül Konca Diyorlar Bana Şeyda Bülbül' adlı şarkıyla başlatıldı, Sadettin Kaynak'a ait 'Bahar Oldu Düştün Dile' adlı şarkıyla da sonlandı. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, koro şefi Alper Önder'e, koro sanatçıları ve saz heyetine, izleyenlere teşekkür etti. (FOTOĞRAFLI)