ADIYAMAN'da, 'Bir seçim komedisi' sloganıyla çekilen Dursun Çavuş' filminin galası yapıldı.
Yönetmenliğini Ali Engin'in yaptığı, başrollerinde Turan Özdemir, Perihan Savaş, Sinan Bengier, Umut Oğuz, Burçin Abdullah ve Oğuzhan Yıldız'ın yer aldığı 'Dursun Çavuş' filminin galası, Adıyaman Üniversitesi konferans salonunda yapıldı. Filmin galasına; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, film ekibi ile vatandaşlar katıldı.
Filmi yazıp yöneten Ali Engin, 'Dursun Çavuş' filminin sıcak bir Anadolu hikayesi söyledi. 1970'li yıllarda Adıyaman’da postacılık yapan Dursun Çavuş'un oğlunun belediye başkanının kızına aşık olması ve ardından Dursun Çavuş'un belediye başkanlığına aday olması ve gördüğü ilgiye rağmen seçimlerde sadece 3 oy almasının hikayesinin anlatıldığı filmin 14 Mart’ta tüm Türkiye’de sinemalarda gösterime gireceği bildirildi.
Gala sonunda izleyiciler film ekibini ayakta alkışladı ve üzerinde film afişinin bulunduğu pasta hep birlikte kesildi. Galaya katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da film ekibine kent halkı adına teşekkür etti.

MA (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)