DİYARBAKIR Devlet Tiyatrosu, yeni sezona Oktay Arayıcı'nın ölümsüz eseri 'Rumuz Goncagül' müzikalini sahneleyerek başladı.
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu 'Rumuz Goncagül' müzikali, dün akşam sahnelendi. Yazar Oktay Arayıcı'nın ölümsüz eseri Rumuz Goncagül, yönetmen Metin Arslan tarafından müzikale uyarlanarak seyirciyle buluştu. Amerikalı dans koreografı Irvıng Resureccion'un dans eğitimi verdiği müzikal oyuncuları izleyicilere unutulmaz gösteriler sahnelerken, müzikalin müzikleri de büyük beğeni topladı. Başrollerde Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Uğur Çınar, Gülizar Oltulu, Fatih Yurdakul, Diyar Gönülalçak, Ozan Hafızoğlu ve Kerem Corogil'in paylaştığı müzikal, 12 dansçı ve 9 müzisyenden oluştu.
Evlenmek için gazeteye 'Goncagül' rumuzuyla ilan veren bir kızın duygu yüklü ve komik hikayesinin müzikal diliyle anlatılması sahnelenirken, 70'li yıllarda geçen olaylar bugünden ve geçmişten kesitlerle izleyicilere sunuldu. Dönemin toplumsal ve siyasal olaylarının da fonda yansıtıldığı müzikalde yağ, tüp kuyrukları, sağ ve sol çatışması komik bir üslupla sahneye aktarılırken müzikal büyük beğeni buldu.