İZLENME rekorları kıran 'Fetih 1453' filminde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandıran oyuncu Devrim Evin, Adana Devlet Tiyatrosu'nda (ADT) sahneye çıkacak.
ADT'de 21 Ocak'ta ilk gösterimi yapılacak olan 'Bir İnsan, Bir Ağaç ve Bir Köpek' adlı tek kişilik tiyatro oyununda sahneye çıkacak olan Devrim Evin, oyunun yönetmeni Umut Toprak ile basın açıklaması yaptı. ADT'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Umut Toprak, Bulgar yazar Yordan Radichkov'a ait oyunun Türkiye'de ilk kez tiyatro sahnesine taşınacağını kaydetti. Oyunla ilgili bilgi veren Toprak, "Oyunun dekor tasarımcısı Ali Cem Köroğlu, kostümler Bengisu Mukiyen, ışık tasarımcısı Halil İbrahim Karahan, ikinci yönetmeni Şirin Aktimur Toprak oldu. Çok önemli bir ekiple çalışıyoruz. Filmin müziklerini Nuri Harun Ateş üstlendi" dedi.
ADANA'DA SON OYUN
Tek kişilik oyunun tek perde olarak izleyiciyle buluşacağını aktaran Devrim Evin ise, gelecek sezon İstanbul'a tayin olacağını belirterek ADT oyuncusu olarak son oyununu sahneleyeceğini belirtti. Oyun için yaklaşık 1 yıldır hazırlık yaptıklarını ifade eden Devrim Evin, "Öyle bir oyun yapalım ki, 5-6 yıl oynanmaya devam etsin ve anlamlı bir sanat eseri olsun istedik. Bundan dolayı çok önemli insanları bir araya getirdik. Sıradan bir eser değil bu. Festivallerde oynayacak. Fiziksel olarak zor bir oyun. 6 metre ağacın üzerinden oynanan bir performans oyunu bu" diye konuştu. Devrim Evin ve yönetmen Umut Toprak, seyircileri oyunu izlemeye çağırdı.
OYUN HAKKINDA
Oyun, insan oğlunun kendini her şeyin efendisi olarak görmesini konu alıyor. Bir adam köpeğinin kuduz olduğundan şüphelenip öldürmek için ormana götürüyor. Tüfekle daha iyi nişan almak için ağaca çıkıyor. Ateş ediyor ama kurşun köpeğin tasmasına isabet ediyor ve köpek özgür kalıyor. Adam da korkusundan ağaçtan inemiyor ve ağaçta mevsimler değişiyor. Her mevsim adam 10 yıl yaşlanıyor. Köpek ölüyor ama adam içine yerleşen o korku nedeniyle inemiyor ve korkuyla adamın yaşamı orada sona eriyor. İnsanların doğayla çarpık ilişkisini ele alan bir oyun. İnsan aslında ihtiyacı olduğu kadarıyla yetinse sorun yok ama öyle yapmıyor.