Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN’de Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde ‘Mersin Ses Veriyor’ sloganı ile 13’ncüsü gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu, Soli Pompeiopolis Antik Kenti sahilinde kurulan platformda sahne aldı. Gösteriyi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, çok sayıda Mezitli izledi. Gösteri öncesi konuşan Festival Danışmanı Remzi Buharalı, kentteki bir çok sivil toplum örgütü ve kamu kurumunun festivale yıllardır büyük bir katkı verdiğini belirterek, "Mersin Uluslararası Müzik Festivali sahneleri Türkiye'de gerçekleştirilen öbür festivallerle karşılaştırıldığında her zaman için bir adım öne çıkıyor. Çünkü festivalimizin etkinlikleri kentin tarihsel mekanlarının yanı sıra dört bir yanında gerçekleşiyor" dedi.
Ardından söz alan Belediye Başkanı Tarhan, Soma'da meydana gelen maden kazası nedeni ile bir çok etkinliği iptal ettiklerini belirterek, yaşamlarını yitirenleri de rahmetle andıklarını söyledi. Tarhan, festivalin her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çekerek belediye olarak her zaman büyük bir destek vereceklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Devlet Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz yöresinden, Bingöl, Burdur yörelerine, zeybekten halaya uzanan zengin bir gösteri sundu. Katılımcılar tarafından beğeniyle izlenen gösteri sırasında solistler Yeşim Karaibrahimoğlu ve Sıtkı Akın'ın sevilen türküleri seslendirerek sanatseverler, keyifli bir gece yaşattı.

ME (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)