KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı belde statüsünde olduğu halde konumunda iken 5 yıl önce mahalleye dönüştürülen, bölgenin sanat ve kültür merkrezi olarak da bilinen Değirmendere'de 21 yıl önce başlatılan 'Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu', pazartesi günü başlıyor.
İlk kez 1993 yılında başlatıldığında büyük ilgi gören ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen sanatçıların katıldığı, Değirmendere'deki Çınarlık Meydanı'nda halkın gözü önünde gerçekleştirilen Ahşap Heykel Sempozyumu'na, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi ardından bir süre ara verildi. Bu sempozyumu daha sonra Ankara Çankaya Belediyesi üstlenirken, geçen yıllarda yeniden Değirmendere'de yapılmaya başlandı.
Ünlü heykeltıraşlardan Zühtü Müridoğlu anısına gerçekleştirilen ve pazartesi günü Çınarlık Meydanı'nda başlayacak Ahşap Heykel Sempozyumu'na bu yıl Romanya'dan Carmen tepsan, İtalya'dan Jeanpoul Fakoni, Bulgaristan'dan Rumen Dimi Trou katılıyor. Türkiye'den ise, hasan Gazi Güley, Timuçin Gözaydın ve Ayşe Sultan Babayiğit eserlerini 27 Haziran'a kadar Çınarlık Meydanı'nda yapacak. Ortaya çıkan eserler daha öncekiler gibi Değirmendere'de sergilenecek.

MB(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)