CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO), 'Kampuste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verdi.
Konser öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef Rengim Gökmen, 'Kampusta Senfonik Akşamlar' adını verdikleri Anadolu turnesinde amaçlarının, senfoni orkestrası bulunmayan illerde bu eksikliği gidermek olduğunu söyledi. Gökmen, orkestranın 2014 yılında Ankara’ya taşınmasının ve Atatürk’ün 'Riyaset-i Cumhur Flarmoni Orkestrası' adını vermesinin 90'ıncı yılını kutlayacaklarını belirtti.
Orkestranın tarihi boyunca Anadolu turnelerine önem verdiğini anlatan Gökmen şunları söyledi:
"Yozgat’la başladık, Nevşehir, Kayseri, Malatya ve Sivas’la devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da daha önce gitmediğimiz illere, özellikle de kampüslere giderek gençlere ulaşmaya çalışacağız. Çünkü evrensel müzik kültürü eğitimin çok önemli bir parçasıdır. Gençlerin gösterdiği ilgi de bizim için çok önemlidir."
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra ekibi ve gecede sahne alan dünyaca ünlü Solist İdil Biret, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,
İdil Biret ve Şef Rengim Gökmen ile orkestra ekibini tebrik etti.