MERKEZİ Ankara'da bulunan Çağdaş Sanat Merkezi (ÇSM), tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un adına düzenlenecek 2'nci Elazığ Tiyatro Festivali'nde, 'İstanbul Efendisi' oyunuyla Ankarayı temsil edecek. ÇSM Genel Sanat Yönetmeni Serdar Öztürk, "Uzun zamandır hazırlandığımız oyunumuzla Ankara'ya ödüllerle döneceğimize inanıyoruz" dedi.
Başkentte 20 yıldır müzik, dans, resim, bale ve tiyatro gibi dallarda eğitim ve etkinlikler düzenleyerek sanatçı yetiştiren ÇSM, Nejat Uygur'un adına bu yıl 2'ncisi düzenlenecek 'Elazığ Tiyatro Festivali'ne 'İstanbul Efendisi' adlı tiyatro oyunu ile katılıyor. 1-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalde sergileyecekleri oyunun kabul görmesinin onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Serdar Öztürk, "Türkiye'nin 7 bölgesinden 10 tiyatro kulübünün katılacağı festivalde Başkentimize ödüllerle döneceğimize inanıyoruz. Ayrıca, yine kasım ayı içerisinde Ankara'da TAKSAV'ın düzenleyeceği 'Uluslararası Tiyatro Festivali' etkinliklerinde ÇSM tiyatro kulübümüz yer alacak ve yine Başkentimiz için ödül toplamaya çalışacağız" diye konuştu.
ÇSM Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Serdar Öztürk, Ankara'da yıllardır teorik sanatsal eğitimlerini izleyici karşında aldıkları alkışlarla sürdürmeye çalıştıklarını belirtirken, "Yetiştirdiğimiz öğrenci ve eğitmenler birçok sanat oluşumunda ciddi katkılar sağlıyor. Bünyemizdeki tiyatro kulübüne gönül veren oyuncularla Nejat Uygur gibi usta bir oyuncunun anısına düzenlenen festivalde İç Anadolu Bölgesi'ni temsilen katılacak olmamız onur verici. Bu durumun diğer illerde bulunan tiyatro kulübü üyelerine örnek olacağına inanıyoruz" dedi.