Klasik Batı Müziği dünyasında “Chopin görse aşık olurdu...” yorumları yapılan Ünlü Fransız piyano virtüözü Laure Favre-Kahn, İstanbul Resitalleri’nin konuğu olarak bugün Air France Fransız Havayolları uçağı ile Paris’ten İstanbul’a geldi.
Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Resitalleri'nden bir kadın görevli tarafından karşılanan Laure Favre-Kahn gazetecilerin, “Chopin yaşasaydı size aşık olurmuş. Chopin sanatınıza mı yoksa fiziksel güzelliğinize mi aşık olurdu?” şeklindeki sorusuna, “Tabiki sanatıma” diye cevap verdi.
İstanbul Resitalleri'nden sanatçı hakkında verilen bilgide, "Özel bir Chopin seçkisi ve büyük bestecilerin sevilen dans parçalarından oluşan oldukça zengin bir repertuar ile İstanbul Resitalleri’nin konuğu olarak gelen Laura Favre-Kahn, İstanbul’a daha önce üç kez geldiğini ve çok sevdiğini belirterek, 'Muhteşem bir kent. Tekrar geldiğim için çok mutluyum' dedi" denildi. 17 yaşında Paris Konservatuvarı’nı birincilikle kazanan sanatçı, 2001’de ABD’deki Uluslararası Pro Piano Yarışması'nı tüm jüri üyelerinin oybirliği ile kazanarak Yılın Sanatçısı seçildi. NewYork Times’tan övgü dolu eleştiriler alan sanatçının piyanizmi için “Chopin görse aşık olurdu...” yorumları yapılıyor. Fransız virtüöz, müzik çalışmalarının yanı sıra 2004’ten bu yana Filipinli çocuklara destek vermek amacıyla çeşitli aktivitelerde yer alıyor. Nisan 2013’te piyasaya çıkan “DANSES” adlı son albümü ile birlikte Laure Favre Kahn’ın toplam 11 albümü bulunuyor.”
Sanatçı 16 Kasım Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de sahneye çıkacak.