BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce başlatılan 'Çanakkale’den Anadolu’ya' projesi kapsamında oluşturulan Mobil Çanakkale Müzesi TIR'ı Kayseri'ye geldi.
Bir TIR üzerinde Çanakkale Savaşı’ndan kalma harp malzemeleri ile kişisel ve askeri objelerin sergilendiği Mobil Çanakkale Müzesi, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Müzesinin ziyarete açılması nedeniyle düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Yasemin Özata Çetinkaya, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İ Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler ile etkinliği düzenleyen Basın Yayın Enformasyon Kayseri Müdürü Mehmet Uğurlu  katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da Çanakkale’ye özgü eserler seslendirdiği törende  Vali Düzgün, Çanakkale’yi görme olanağı olmayanlara yönelik Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce başlatılan 'Çanakkale’den Anadolu’ya' projesi kapsamında Kayseri’ye gelen Mobil Çanakkale Müzesi’nin açılışında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda yüzbinlerce şehit verdiğini söyledi. Vali Düzgün, "Türkiye o yıllarda yüz binlerce gencini kaybetmiş, bütün okumuş, donanımlı gençlerini bu savaşlarda şehit vermişti. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz de Çanakkale Savaşları sırasında çekilen sıkıntıları, Çanakkale’ye gidemeyenler için, tanınması için, bütün gençlerimizin görebilmesi için Çanakkale Müzesi Tırı’nı da bütün Anadolu kentlerine gönderiyor ve bugünden itibarense 1 hafta süreyle Kayseri ilimizde gezilebilecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Düzgün tarafından ziyarete açılan Mobil Çanakkale Müzesi’nde, harp malzemeleri ile kişisel savaş malzemeler ve misket bombaları, havada çarpışan mermiler, Çanakkale’nin zehirli yıldızı olarak tabir edilen topuk mayını gibi 1500 malzeme sergileniyor. Müzede ayrıca, Çanakkale’yi anlatan tablolar da bulunuyor.

OE,DÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)