Recai GÜLER- Mehmet İNAN/BURSA, () - '28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Bursa'da barış rüzgarı estiren 23 farklı ülkenin dansçıları, gösterileriyle görsel bir şölen yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda 7-12 Temmuz tarihleri arası düzenlenen, '28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalin yarım asırlık bir organizasyon oyduğunu ve yarışma dolayısıyla çeşitli güzelliklerin sergileneceğini söyleyen Başkan Altepe, "Bursa, dünyanın dört bir yanından gelen 23 ayrı kültür ve 23 ayrı rengi ağırlıyor. Bugün, dostluk, kardeşlik ve evrensel barışın mesajları yükselecek. Dini, dili, rengi birbirinden farklı farklı kültürler, bu güzel heyecanı Bursa'da yaşayacak"dedi. Başkan Altepe, daha sonra Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla güvercin uçurarak, organizasyonun startını verdi.

Konuşmaların ardından vatandaşların sevgi seli eşliğinde Heykel'den Cumhuriyet ve Altıparmak Caddesi'ni takiben Kültürpark'a kadar yürüyen ekipler, yöresel danslarından örnekler sergiledi. Festivalde Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çeçenistan Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kırgızistan, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Panama, Rusya Federasyponu, Karmıka Cumhuriyeti, Sırbistan, Şili ve Yunanistan ekipleri, bulunuyor. Festival, 12 Temmuz Cumartesi akşamı 'Altın Karagöz' yarışması ile son bulacak.

FOTOĞRAFLI