Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, bu yıl 20-25 Mayıs tarihleri arasında 15’incisi düzenlenecek Uluslararası Bodrum Dans Festivali’ne 18 ülkeden, 2 binin üzerinde danşçı katılacak.
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen Avrupa'nın en büyük dans festivalleri arasında gösterilen Uluslararası Bodrum Dans Festivali’nin hazırlıklarına başlandı. UNESCO kültürel etkinlikleri listesine alınan festival kapsamında, Bodrum sokakları ve meydanlarında kortej yürüyüşleri, sokak gösterileri, Latin dans yarışmaları, dans konulu ödüllü fotoğraf yarışmaları ve konseptli dans partileri, konuk ülkelerin yöresel dans gösterileri gerçekleştirilecek. Halka açık ve ücretsiz olacak gösterileri, yaklaşık 15 bin kişinin izlemesinin beklendiği bildirildi.
18 ülkedeki toplam 16 farklı dans grubundan 2 binin kişinin katılacağı festivale, Türkiye’den de halkoyunları dernekleri, dans kulüpleri, okulların dans kulüpleri ve dansçılar katılacak.
500’ün üzerinde koreografinin sahneleneceği festivalle ilgili bilgi veren Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, “Bodrum turizm sezonunun başında rengarenk gösterilere ve profesyonel dansçılara evsahipliği yapacak. 30 ülkenin birlikte hazırlayacakları dans gösterisinin de yer alacağı festivalde, uzunluğu 2 kilometreyi bulacak kostümlü ve müzikli festival yürüyüşü yapılacak. Sezon başında ilçemize büyük renk ve hareketlilik gelecek” dedi.
Festivalin Avrupa tarihinde ilk kez 30 ülkenin bir araya gelerek düzenlenmesi nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Özvezneci, “AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın destekleri ile gerçekleşen proje kapsamında, Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Estonya, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Portekiz, Slovenya, Slovakya, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Litvanya, Romanya ve Polonya’dan seçilen 30 gönüllü bir ay önceden Bodrum’a gelip, hazırlıklarda görev alacak. Festival ürünlerinin hazırlanması, tanıtma çalışmalarının yürütülmesi, program ayrıntılarının tamamlanması, ülkelerin karşılanması, programın uygulanması gibi birçok konuda festival ekibine yardımcı olacak olan gönüllüler, Letonyalı koreograf Diana Garanca eşliğinde hazırlanacak festival açılış koreografisinde de dansçı olarak yer alacak” diye konuştu.

YA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)