ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde ilk kez kitap fuarı düzenlendi. TÜYAP tarafından düzenlenen fuar, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla açıldı.
Beytüşşebap Kaymakamlığı ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafında Beytüşşebap Lisesi'nde bugün düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı açılış törenine, Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yetik, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Durmuş, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davul zurna eşliğinde folklor ekibinin çektiği halaylarla yapılan açılıştan sonra Kaymakam Dönmez ve beraberindeki protokol üyeleri, kitap fuarını gezerek, beğendikleri çeşitli kitapları satın aldı.
Kaymakam Dönmez, "Beytüşşebap'ta ilk kez bir kitap fuarı açmaya karar verdik. Bir organizasyon şirketini arayarak görüştük ve kararımızı uygulamaya koyduk. Kitap Kumbaram kampanyasında da bütün öğrencilerimize birer kumbara dağıtık. Kaymakamlığımızca imkanı olmayan öğrencilerin kumbaralarına 10 liralık katkıda bulunduk. Öğrencilerimiz fuara gelerek 5 bin 200 kitaptan istediğine sahip olabilecek. Bizim burada ulaşmak istediğimiz amaç, öğrencilerimizin kendi kitapları olsun. TÜYAP Kitap Fuarı ile aynı zamana denk getirdik. Ayrıca öğrencilerimiz fuar ortamını görsün, sosyal paylaşım ve etkinliklere alışsın istedik" dedi.