Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yüreklerin büyük rehberi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, sadece İslam dünyasını değil tüm insanlığı etkilemiş büyük bir şair, mutasavvıf ve düşünce adamı olduğunu söyledi.
Ömer Çelik, 'Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin 740. Vuslat Yıl Dönümü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Çelik, "Bu gece Şeb-i Arus...Bu gece "Düğün Gecesi"...Bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak kabul ederek ölümü 'Düğün' olarak adlandıran, yüreklerin büyük rehberi Mevlana Celaleddin-i Rumi, sadece İslam dünyasını değil tüm insanlığı etkilemiş büyük bir şair, mutasavvıf ve düşünce adamıdır.

Ahlak denildiği zaman hikmet, aşk, vecd ve olgunluk; iman denildiği zaman saf, temiz, nezih ve tavizsiz bir inanç; birey denildiği zaman edep, engin bir hoşgörü ve yüksek ahlak, Mevlana ile birlikte anılabilecek kavramlardır. 'Gönül O'nu ister, Her şey bahane... Başımı koyduğum her yerde, secde edilen O'dur. Dört köşe ve altı bucakta tapılan O'dur. Bağ-bahçe, gül-bülbül, sema, sevgili; bütün bunlar hep bahane; asıl maksat olan O'dur.' diyen Hz. Mevlana'yı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.