HES'lere karşı Alakır Nehri'ni korumak üzere verilen mücadeleye destek olmak amacıyla '!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali', Antalya'da bu yıl üçüncü kez film gösterimine başladı.
Antalya'nın önemli doğal güzelliklerinden olan, Kumluca İlçesi sınırlarında 7 köyü kapsayan Alakır vadisinde akan 70 kilometre uzunluğundaki Alakır Nehri üzerinde 4'ü tamamlanmış, 4'ü de yapılmak üzere olan HES'lere karşı çevrecilerin eylemleri sürüyor. Bu eylemlere bir destek de İstanbul'dan geldi. İstanbul'da 13 yaşına giren '!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali', bu yıl 3'üncü kez Antalya'ya geldi. Festivalin Alakır Nehri'ne destek için hazırlanan 5 filmlik programının açılışı, dün saat 19.00'da Kaleiçi n'sin Kafe'de 'Honey' (Bal) filminin gösterimiyle yapıldı.
Sanatsever ve doğa gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Alakır Vadisi Kuzca Köyü'nde yaşamını sürdüren ve HES'lere karşı yürütülen mücadeleye öncülük eden Alakır Nehri Kardeşliği'nden Birhan Erkutlu, bağımsız film yapıtlarını aynı anda insanlara ulaştırmak amacıyla İstanbul'da başlatılan festivalin son 3 yıldır Antalya'da da yapıldığını söyledi.
DOĞANIN VE SANATIN BAĞIMSIZLIKLARI BULUŞUYOR
Bir sosyal sorumluluk çerçevesinde Alakır Nehri Kardeşliği'nin, Alakır Nehri'nin doğasının korunmasına destek olarak bu festivalin evsahipliğini üstlendiğini belirten Erkutlu, "Gönüllülük esasıyla yürüyor bu iş. Her yıl dünyanın dört bir yanından 5 bağımsız film yapıtı seçiliyor ve 36 farklı mekanda internet bağlantısı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Bir avantajı da yönetmenlerine 'online', canlı olarak soru-cevap ilişkisine de girilebildiği bir ortam oluşturulması. Buradan elde edilen gelir de Alakır'daki HES'lere karşı yürütülen hukuksal ve eylemsel giderlerde kullanılıyor. Burada doğanın bağımsızlığıyla sanatın bağımsızlığının buluşması oluyor" diye konuştu.
FİLM GÖSTERİM PROGRAMI
!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin 3'üncü Antalya programında bugün saat 13.00'de 'Dancing Alone' (Tek Başına Dans) ve saat 15.30'da 'Everyday Rebellion' (Hergün İsyan) filmleri gösterilecek. Program, yarın 13.00'da 'Bad Hair' (Kıvırcık Saç), saat 15.30'da 'Gabrielle' isimli filmlerle son bulacak.