’Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ 1 Nisan 2016 günü Türkiye’de başlayan yolculuğuna Avrupa’nın 3 önemli ülkesinde ardı ardına gala yaparak sinema tarihimizde bir ilke imza atacak. 26 Mayıs Avusturya Bregenz, 28 Mayıs Almanya Solingen ve 29 Mayıs Fransa Paris. AKDER- Sanat X ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla 28 Mayıs 2016’da Saat 17.00 de, Solingen’de düzenlenecek Galaya filmin yönetmeni Kürşat Kizbaz, Başrol oyuncusu Furkan Palalı, Emin Olcay ve Altan Gördüm ’ün katılacağı ve filmin izleyicilerle buluşturulacağı belirtildi.

Almanya Aksaraylılar Derneği (AKDER) Başkanı Rasim Çetin, tüm Aksaraylıları filmin galasına davet ederek, “28 Mayıs 2016’da Saat 17.00 de Solingen’de sizlerleyiz. ’Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ Filminin Galası Almanya’nın Solingen şehrinde yapılıyor. Aksaray’ımıza ait bu güzel filmimiz, Almanya Aksaraylılar Derneği AKDER, Sanat X ve Yunus Emre Enstitüsünün organizesiyle Avrupa’daki hemşehrilerimizle buluşuyor. Tüm sanatseverleri ve Aksaraylı hemşehrilerimizi galaya ve filmi izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, filme desteklerinden dolayı Almanya Aksaraylılar Derneği’ne ve Avusturya Aksaraylılar Derneği’ne teşekkür etti.