'Ateşin Çocukları' olarak bilinen dünyaca ünlü 80 kişilik Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun ODTÜ’de yaptığı gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.
Türkiye'de pek çok ilde Kafkas Dernekleri işbirliğinde gösteriler yapmak üzere turneye çıkan Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğu'na Başkent Ankara’da ODTÜ İlkokul Okul Aile Birliği ev sahipliği yaptı. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda büyük ilgi gören gösteriyi, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Kültür Bakanı Uali Evgemukov, Parlamenter Ali Aslanov, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kurucu Temsilcisi Deniz Keskin, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya, ODTÜ öğretim üyeleri, öğretmenler, ilkokul öğrencileri ve veliler izledi.
ODTÜ İlkokul Okul Aile Birliği okulun 25’nci kuruluş yılında Atatürk’ün sanata verdiği önemi yaşamak ve yaşatmak için düzenlediği etkinlikler kapsamında gerçekleşen gecede, Karaçay- Çerkes Cumhuriyeti halk danslarından oluşan 17 ayrı gösteri ile müzik dinletisi sunuldu. Gösteri izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Sahneye davet edilen Bakan Evgemukov, izleyicileri 'Selamün aleyküm' diyerek selamladıktan sonra Karaçay Çerkes Cumhuriyeti’nden kendilerine selam getirdiğini belirtti.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterileri izleyen en etkileyici grupla karşılaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bakan Evgemukov, "Çocuklarınızı da bu gösteriye getirdiğiniz için teşekkür ederim. Çünkü bu bir kültür değişimi, bunu yaşamaları çok güzel" dedi. Kendisine hediye edilen iki çiçek buketini gösteride sahne alan genç kızlara sunan Bakan Evgemukov, Deniz Keskin’e de yöresel halk danslarını anlatan bir tablo hediye etti.