ANKARA'da '5'inci Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'ne katılan 15 ülkeden 91 sanatçının yapıtı, Ankara Port Art Gallery'de sergilenmeye başlandı. Serginin açılışına siyasiler, bürokratlar ve yurt genelinden çok sayıda sanatçı katıldı.
Danışma Kurulunda Gazanfer Bayram, Sevil Dolmacı ve Resul Aytemur'un bulunduğu ve Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleştirilen sergiye 15 ülkeden 91 sanatçı katıldı. Sapanca Doğa Park'da farklı tarzlarda üretilen eserleri Ankaralı sanatseverlerle 5'inci kez buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Port Art Gallery Genel Müdürü Hakan Körpi şöyle dedi:
"Son yıllarda gelişen sanat dünyası içinde farklı bir ortam yaratarak, 5'inci kolonide geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kendini yenileyerek bir adım daha öne gitme gayretleri içindeyiz. Sanatımızı ve sanatçımızı uluslararası düzeye taşımak, sanatın toplumsal hayatın gelişimine yönelik önemli etken olduğunu düşünüyoruz."
SERGİDE YER ALAN BAZI SANATÇILAR
Genç ve orta kuşak ile ustalardan oluşan sergide Ergin İnan, Bubi, Resul Aytemür, Zahit Büyükişleyen, Ekrem Kahraman, Fevzi Karakoç, Oktay Anılanmert, Aslı Özok, Gazanfer Bayram, Elisabeth Sauterleute, Sargis Howhannisyan, Teymur Rezayev, Yıldız Doyran, Nilay Büyükişleyen, Sertap Yegin, Devin Miles, Claudia Chınucci, Mahir Güven gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Ahmet Şahin başkanlığında ve Hakan Körpi direktörlüğünde yönetilen Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi 2008'de kuruldu. Bugüne kadar 35 ülkeden 200'ün üzerinde sanatçıyı ağırlayan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, 2013'de aldığı iki ödülle taçlandırıldı.
11 Ocak- 1 Şubat 2014 tarihleri arasında açık kalacak olan 5'inci Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi sergisi her gün 10.00- 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.