TÜRKİYE ile İran halkları arasında dostluk, dayanışma ve yakınlaşmayı sağlamak, iki ülke arasındaki kültür, turizm ve ticari bağların kurulması için Türkiye-İran İş Kültür Eğitim Derneği Ankara'da açıldı. Dernek Başkanı Reza Razzaghi, "Türkiye ve İran'nın çok eskilere dayanan kültürel birliğini canlandırmak ve kültürel etkileşim sağlamak için bu derneği kurduk. Derneğimiz iki ülke arasında sosyal ve kültürel köprü sağlayacak" dedi.
Ankara'nın Çankaya ilçesi Tunalı Hilmi Caddesi 85 numarada Türkiye-İran Kültür Eğitim Derneği hizmete açıldı. Açılışa İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'nin yanı sıra çok sayıda elçilik mensubu katıldı. Her iki ülke arasında kültürel, sanatsal ve sosyal etkileşim sağlamak için Türkiye-İran Kültür Eğitim Derneği'ni kurduklarını belirten Reza Razzaghi, "İran ve Türkiye'nin çok eskiye dayanan kültürel bir etkileşimi var. Bizler de bu etkileşimi pekiştirmek için Türkiye'de ilk defa bu derneği kurduk. Genel merkez özelliğini taşıyan derneğimizi daha sonra değişik illerde de faliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
Türkiye-İran İş Kültür Eğitim Derneği'nin açılışında konuşan İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli ise, "Türkiye ile İran arasında kültürel, iş ve sanatsal alanlarda faliyette bulunulması, iki ülke arasındaki ilişkileri artıracağı inancındayım. İki ülke arasında insanların kültürel, sanatsal ve sosyal açıdan bağlar oluşturarak yakınlaşacaklarına inanıyorum" dedi.
İran Kültür Müsteşarı Dr. Halay Monferad de yaptığı konuşmada, Türkiye-İran ilişkilerinin çok eskilere dayandığını belirtirken, "Komşu iki ülkenin birbirlerini iyi tanıması için kurulan bu derneğin kültürel ve sosyal alanda yakınlaşma sağlayacak" dedi. Derneğin açılışında davetlilere İranlı sanatçılar müzik dinletisi sundu.