ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Eylül ayında dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Anadolu Sihri' adlı müzikali, 28 Ocak Salı akşamı tekrar sahneleyecek.

Mehmet Balkan'ın sahneye koyduğu, şef Mahir Sekrek'in yönettiği eserde 128 sanatçı sahneye çıkacak. Anadolu'nun tarihi, kültürleri, sanatları, türküleri, şarkıları, ağıtları, şiirleri, efsaneleşmiş aşkları, destanları dans ve tiyatral anlatımın yanı sıra, senfonik orkestra eşliğinde bir kez daha canlandırılacak. Ömer Yöndem'in orkestra şefliğini üstlendiği eser, bugüne kadar hep kapalı gişe oynadı.  Eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak.

'Anadolu Sihri'nde Arzu Aydoğdu 'Aman Avcı', Emre Akyurt 'Bolu Beyi', Tükel Acar 'Beyaz Giyme', Oben Bostancı 'Çökertme', Serap Demirhan 'Burçak Tarlası', Ercan Uğur 'Silifke', Alaaddin Ataseven 'Urfa'nın Etrafı' ve Oya Vural 'Ben Seni Sevdiğimi' adlı türküleri seslendirecek. Sanatçılara ANTDOB koro, orkestra ve bale sanatçıları eşlik edecek. Eserin metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait. Eserin dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Sevtaç Demirer, ışık tasarımı da Mustafa Eski imzalarını taşıyor. (FOTOĞRAFLI)