18'İNCİ Altın Portakal Şiir Ödülü'nü 'Dünyanın Külü' adlı eseriyle kazanan Şeref Birsel'e ödülünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi.
Doğan Hızlan başkanlığındaki jürinin 2014 yılının ödül sahibi şairi olarak belirlediği Şeref Birsel'e ödülünün verilmesi için Antalya Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi ve ardından da sempozyum gerçekleştirildi. Ödül töreninden önce Kırmızı Kedi Yayınları adına İlknur Özdemir'e ve onur konuğu İsmail Mert Başat'a plaket verildi.
Törende konuşan Doğan Hızlan, "Hangi şair için bir yazı yazmaya kalksam, hangi şair için bir inceleme karalamaya kalksam bu Altın Portakal kazanmış bir şair ise mutlaka o kitaptan yararlanırım. Çünkü o bambaşka bir çoğulcu mercek sunar bana" dedi.
Konuşmanın ardından 18'inci Altın Portakal Şiir Ödülü'nü 'Dünyanın Külü' adlı eseriyle kazanan Şeref Birsel'e ödülünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi. Birsel, "Bu ödülü, neresinden dökülecek diye tutmaya korktuğumuz bu sevgili ve tedirgin memleketimizin dilinde, dağında, parklarında heba edilmiş, üstü ağıtlarla örtülmüş gençler adına alıyorum" dedi.
Tören sonrasında düzenlenen sempozyumda geçen yılın ödül sahibi şair Şükrü Erbaş'ın şiirleri ele alındı.