Eray ŞEN/ ADANA,() - BU yıl 15-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21'inci Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu. Başkanlığını yönetmen Reha Erdem'in yapacağı jüride, '11'e 10 Kala' filmiyle Altın Koza'ya uzanan, son dönem Türk sinemasının başarılı kadın yapımcılarından Nida Karabol, geçen yıl 'Yozgat Blues' filmiyle Altın Koza'da en iyi film ödülünü kazanan genç yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, 20'nci Altın Koza Film Festivali'nin en iyi kadın oyuncu ödülü sahibi Ahu Türkpençe, Cannes'dan Altın Palmiye ile dönen 'Kış Uykusu' filminde de yer alan ödüllü oyuncu Ayberk Pekcan ile 'Gönül Yarası' ve 'Av Mevsimi' gibi unutulmaz filmlerde çalışmış film müzikçisi Tamer Çıray görev alacak. Yarışmanın 7'nci jüri üyesi ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak.
SÖZLÜ BAŞARI DİLEDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "Festivalin en heyecan verici bölümlerinden olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılacak filmleri değerlendirecek jüri üyelerimiz belli oldu. Yarışan tüm filmlere başarılar diliyorum" dedi.
ÖDÜL 350 BİN TL
Yılmaz Güney adına özel bir ödülün de verildiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 'En İyi Film' seçilen eser 350 bin TL para ödülü alacak. Yarışmada ayrıca, 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Oyuncu', 'En İyi Sanat Yönetmeni' ve 'En İyi Kurgu' dallarında da para ödüllü verilecek.
Festival kapsamında Dünya Sineması Seçkisi, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.
JÜRİDE YİNE ADANALI YOK
Altın Koza jürisinde Büyükşehir Belediye Başkanları Aytaç Durak ve Zihni Aldırmaz dönemlerinde olduğu gibi Hüseyin Sözlü döneminde de bir farklılık olmaması dikkat çekti. Adana'daki sanat çevreleri, başta Yılmaz Güney olmak üzere bir çok yönetmen, senarist ve film yıldızı yetişen kentte jüri üyeliği yapabilecek isimlerden bir jüri üyesi seçilmemiş olmamasını eksikliklik olarak kabul ediyor. Dünyanın çeşitli festivallerinde jüri üyeliği yapan yönetmen ve senarist Ali Özgentürk, Ali Şen, Aytaç Arman gibi isimlerin Adanalı olmasının dikkate alınabileceği aynı çevrelerce seslendiriliyor.

FOTOĞRAFLI