ARJANTİN'in dünyaca ünlü Color Tango Orkestrası'nın dünya prömiyerinde Türkiye'de ilk kez bir senfoni orkestrası ile birlikte vereceği 'Tangonun Senfonisi' adlı konserle Sheraton Otel'in bin kişilik salonu da kapılarını ilk kez açmış olacak. Müzik otoritelerince dünyanın yaşayan 'en eski ve iyi orkestrası' olarak gösterilen Color Tango Orkestrası'nın konserinde birçok yeni eser seslendirilecek, dünyaca ünlü çiftler de dans edecek.
Casa De La Danza Dans Evi ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın  organizasyonuyla 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek konserin şefliğini Tulio Gagliordo Varas yapacak. Dans bölümünde Arjantinli Cristina Valeria Sosa-Daniel Nacucchio, Demian Garcia-Milena Plebs, Murat Elmadağlı-Ceren Olcay, Burcu Doruk-Hasan Ören, Murat Gürmen-Ayşe Karaoğlu çiftleri sahne alacak. Color Tango Orkestrası'nın Türkiye'de ilk kez bir senfoni orkestrası ile birlikte konser vereceğini belirten Proje Koordinatörü Burcu Doruk, çok önemli bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi.
DAVETİYELER GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜKENDİ
Sanatseverlerin, otelin bin kişilik salonunda gerçekleştirilecek konsere büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Burcu Doruk, davetiyelerin günler öncesinden tükendiğini belirtti. Konserde, Roberto Alvarez, Hernan Bartolozzi, Fernando Rodriguez, Diego Lerendegui, Gustavo Hunt, Analia Goldberg, Manuel Gomez ve Roberto Decarre'den oluşan Arjantinli Color Tango Orkestrası'nın sanatseverlere hem işitsel hem görsel bir şölen sunacağını aktaran Burcu Doruk, "Amerika'dan Uzak Doğu'ya neredeyse tüm dünyada konser vermiş olan Arjantinli efsane grup, dünyada eşine az rastlanan ve Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan bir konserle Adanalılar ile buluşacak" dedi.
'MUTLU VE GURURLUYUZ'
Color Tango Orkestrası ve ÇDSO konserinde birçok eserin ilk kez dinleyiciye sunulacağını bildiren Doruk, "Konser sayesinde sahip olduğumuz değerler uluslararası platformlara taşınmış ve tanıtılmış olacaktır. Şehrimizin dünya üzerindeki bilinirliği de artmış olacaktır. Türkiye'de ve dünya üzerinde bir çok senfoni orkestrasına da konser kayıtları iletilecektir. Konser ve danslar bütün dünyaya canlı görüntülerle aktarılacak. Bu proje sanat severlerin uzun yıllar unutamayacağı bir şölen olacak. Böylesine önemli bir etkinliğe imza attığımız için mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.