Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’nın Termal İlçesi'nde gerçekleştirilen 99 gün 99 gece sema etkinliği bu gece sona eriyor.
Termal ilçesinde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu’nun (TÜMATA) düzenlediği 99 gün 99 gece sema etkinliğine yüzlerce kişi katılırken, etkinliğin bu gece 23.00’te tamamlanacağı belirtildi. TÜMATA kurucusu Yrd.Doç.Dr. Rahmi Oruç Güvenç, etkinliklerine 99 gün içinde dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 kişinin katıldığını kaydetti.
99 gün 99 gece sema etkinliğinin sonuna gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yrd.Doç.Dr. Güvenç, “Daha önce 3, 5, 7, 40 ve 66 gün sema nasip oldu. 66 gün sema biterken arkadaşlar bitmesini istemediklerini söylediler. Onun üzerine daha yüksek bir sayı bulabilir miyiz diye düşündük. 99 gün 99 gece sema yapmaya karar verdik. İçimizde 99 gündür bulunanlar, 60, 10, 3 gün kalanlar var. Herkes gücüne ve zamanına göre bu imkanı ayarladı. Şu anda 200’de fazla insan var ve burada insanlar sema anlayışında birleşiyor. Mevlana’nın ‘gel’ çağrısına uyuyor. Biz fevkalade mutluyuz. 99 gün uzun olduğu için daha öncekiler gibi randıman olur mu diye endişelerimiz vardı açıkçası. Fakat bu endişelerin yersiz olduğunu gördük. Çok güzel bir başarı oldu” dedi.
“YÜZLERCE İNSAN KATILDI”
Dünyanın değişik kültürlerinden insanların 99 gün 99 gece sema etkinliğinde buluştuğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Güvenç, “Bu başarının en güzel tarafı uluslararası kültür alışverişi olması. Nitekim Mevlana’nın çağrısına uyan farklı mezhepten, dinden, dünya görüşünden insanlar burada toplandı. Bunun içinde Hıristiyan’ı, Yahudi’si, Budist’i var. Benim bile bildiğim kadarıyla Yeni Zelanda, Avustralya’dan Kanada’ya kadar dünyanın her yerinden insanlar geldi. Bugüne kadar 80 ülkeden insanların buraya geldiğini görüyoruz. Yüzlerce insan bu sirkülasyona katıldı” diye konuştu. Hz. Mevlana’nın 3, 7, 16 ve 40 sema yaptığını hatırlatan  Yrd.Doç.Dr. Rahmi Oruç Güvenç, “Biz 3, 7, 40 gün semayı yaptık. Bunun üzerine de 66 ve 99 gün sema yaptık. Önümüzdeki yıl 16 gün sema yapacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI