BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Antalyalı çocuklara sömestr tatilinde karne hediyesi olarak bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiği Avrupa Çocuk Filmleri Festivali coşkuyla başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Avrupa Çocuk Filmleri Festivali' başladı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, çocuklara yönelik her zaman çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Adem Akyürek, 4 çocuk kültür merkezi'nin bulunduğunu belirterek, “Buralarda çocuklara branş derslerinin yanı sıra, kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Yakın zamanda hafta sonlarında çocuklar için liderlik kampları düzenlenecek. Yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmeniz için etkinlikler düzenliyoruz" dedi.
ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Mutlu ise geleceğin büyükleri olan çocuklara her zaman önem verdiklerini söyleyerek, “Çocuk ve Çiçek temasıyla 2016 yılında EXPO etkinliği gerçekleştirilecek. Antalya sokaklarının her zaman çocuk sesleriyle çınlamasını istiyoruz" diye konuştu.
1 ŞUBAT'A KADAR SÜRECEK
1 Şubat tarihine kadar festival kapsamında Avrupa Birliği üyesi olan Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Macaristan, İsveç yapımı çizgi filmler gösterilecek. 5 gün boyunca tüm gösterimler ücretsiz olacak. Gösterimler Antalya Kültür Merkezi, Yenimahalle Kültür Merkezi, Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Festivalle çocuklar tatilde verimli zaman geçirme ve bol bol film izleme imkanı bulacak. (FOTOĞRAFLI)