ADANA'da 13 Kare Sanat Günleri kapsamında Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) düzenlediği 19'uncu Altın Kamera Fotoğraf Yarışması ödül töreni düzenlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ödül törenine çok sayıda fotoğrafçı katıldı. Törende konuşan AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Türkiye'de 'fotoğraf sanatçısı' unvan almak isteyen fotoğraf derneği üyelerinin Altın Kamera Fotoğraf Yarışması'na katıldığını söyledi. 13 Kare Sanat Günleri'nin adını 19 Kasım 1995'te yaşamını yitiren 13 AFAD üyesinden aldığını belirten Sezer, "Bu etkinliklerde arkadaşlarımızın adını yad etmeye devam edeceğiz. 1990'dan beri süren bu yarışma zaman zaman kesintilere uğrasa da bu zamana kadar geldi. Türkiye'deki derneklerdeki arkadaşlarımız, uluslararası unvan alabilmek için bu yarışmaya katılmaları gerekiyor. Türkiye'de fotoğraf sanatçısı unvanı alabilmek için bu yarışmaya katılmak gerekiyor" dedi. Yapılan konuşmanın ardından yarışmaya katılan 146 kişiden eserleri ödüle layık görülen 10 kişiye plaket verildi.
Ödül alanların isimleri ise şöyle;
Siyah Beyaz Dalı'nda, Denizli'den, Ali Aslan; Bursa'dan, Merve Tarhan; Ankara'dan, Nurhan Han Erdem; Bandırma'dan, Okan Polat; Renkli Baskı Dalı'nda, Edirne'den, Çiğdem Morgül; Mersin'den, Savaş Şenel; Trakya'dan, Faik Kaplan; Adana'dan, Sıdıka Faik Akbulut; Deneysel Baskı Dalı'nda Bursa'dan, Mete Yıldırım; İstanbul'dan, Levent Karaoğlu ödüllerini aldı.
Daha sonra yarışmaya katılan fotoğrafçıların eserlerinden açılan sergi alanında kokteyl düzenlendi. MK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)