Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİRLİ yazar Behiç İstanbulluoğlu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan, 30 Mart'taki yerel seçimlere kadar geçen süreyi '100 Gün' adıyla kitaplaştırdı. Daha önce de 'CHP mi, AKP mi' adlı kitabı yazan İstanbulluoğlu, Gece Kitaplığı yayını olarak basılan ve satışa sunulan kitabını bir basın toplantısıyla tanıttı.
Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) Başkanı da olan Behiç İstanbulluoğlu, yeni kitabı '100 Gün'ün 17Aralık 2013'te yolsuzluk operasyonu ile başlayan ve 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle sona eren süreçteki yüz günlük gelişmeleri anlattığını dile getirdi.    İstanbulluoğlu, kitap içerisinde şu soruların yanıtlarına yer verildiğini açıkladı:
"17 Aralık'ta başlayan sürecin 30 Mart'ta sona erdiğinde gülen ve üzülen taraflar başlangıçta ne demişlerdi? Araştırma şirketleri nasıl yalpaladı? Hangileri kamuoyunu yönlendirmeye çalıştı? Türkiye genelinde CHP'nin sağa açılmasına başlangıçta sessiz kalanlar, savunanlar 30 Mart akşamı ne dediler? Balıkesir özelinde CHP ve MHP seçimi nasıl ve neden kaybetti? Cemaat ve AK Parti arasındaki savaşın esas nedenleri nelerdi? Kimler ne kadar yanıldı? Kimlerin tahminleri ne kadar tuttu? Gün gün 100 günde neler oldu?"
'CHP mi AKP mi' adlı kitabının çok olumlu tepkiler aldığını belirten İstanbulluoğlu, üçüncü kitabının ise öykülerden oluşacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI