Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10'uncu Uluslararası Kar Film Festivali başladı.
Kültür ve Gösteri Merkezi'ndeki festivalin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Geçikli, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Suat Sezgin, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Uluslararası Kar Film Festivali'nin 2004 yılında başladığını, internet üzerinden devam ettiğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Uğur Yavuz, festivalin öğrencilerin eseri olduğunu kaydetti. Başvuruların internet üzerinden yapıldığını, yine jürinin online olarak filmleri değerlendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Yavuz, bu anlamda festivalin özgün bir değere sahip olduğunu anlattı. Prof. Dr. Yavuz, "Festivali ilk düzenlediğimiz zaman bu günleri hiç düşünmemiştik. Kendimizi 10 yaşında çocuğu olan biri gibi hissediyoruz. Youtube'nin 2005 yılında kurulduğu düşünülürse festivalin online olması oldukça orjinal bir fikirdir. Bu yıl festivalde sanatçılar, farklı üniversitelerden gelen akademisyenler, fakültemizden mezun olup medya sektöründe önemli yerlere gelen öğrencilermiz var. Öğrencilermizin her zaman dert ettiği 'Biz nasıl iş bulacağız' sorusuna inşallah onlardan cevap alacaklar. Türkiye gibi gelişen bir ülkede genç deneyimli üniversite mezunu olmak kesinlikle bir avantajdır. Tabii biz hocalar olarak bunu söyleyince propaganda gibi algılanıyor. Bunu başarmış kişilerden öğrencilerimiz bunu dinleyecekler" diye konuştu.
Festivale başvuran 181 kısa filmden 129'u oylamaya girebildi. Kurgusal, belgesel, animasyon, deneysel ve reklam olmak üzere toplam 5 kategoride ilk üçe girenlere tam,yarım ve çeyrek altın verildi. 10'uncu Uluslararası Kar Film Festivali'nde Reklam kategorisinde dereceye giren olmazken diğer alanlarda ilk üçe giren filmler ile yönetmenleri şunlar:
Kurgusal: Ayrılık-Ümit Tayam, 4 Yapraklı Yonca-Hakan Berber, Mama-Ahmet Bikiç
Deneysel: Hafi-Vedat Coşkun, Natürmorg-Bilgi Diren Güneş, Puset-Mine Sarahan
Belgesel:Kardeşlik Uykusu-Koray Sevindi, Zen-Özer Kesemen, Zarok-Muhammed Beyazdağ
Animasyon:Kafa-Koray Sevindi, Toplu Ulaşın-Elif Sevda Demircan, Evrim- Arınç Arısoy

NK(KS/BT) (FOTOĞRAFLI)