Çocuklarını vegan olarak yetiştirmekte ısrar eden aileler hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilir. İtalya'da merkez sağ Forza İtalya partisinin önerdiği bir tasarıyla 16 yaşına kadar olan çocukları vegan olarak yetiştirmeye çalışan ailelere dört yıla kadar hapis cezası verilmesi yasalaşabilir. 

"Veganlığı empoze etmelerine anlam veremiyorum"

Forza İtalya partisinden milletvekili Elvira Savino ailelerin çocuklarına sağlıklı ve dengeli büyüme için gerekli besinleri içeren bir diyet uygulaması geretiği düşüncesiyle bu tasarıyı hazırladığını açıkladı. Savino, "Bireylerin özgür seçimi olduğu sürece veganlaa ya da veganlığa karşı değilim. Ama bazı ailelerin çocuklarına bilimsel bir kanıt ya da doktor kontrolü olmadan fanatikliğe varacak şekilde veganlığı empoze etmelerine anlam veremiyorum " ifadelerini kullandı. 

Yasa tasarısı hazırlanıyor

Vejeteryanlar et, balık ve tavuk yemezken veganlar süt ve yumurta gibi hayvansal ürünleri ve bunların içinde bulunduğu yiyecekleri de tüketmiyorlar. Kendisi de yedi yaşında bir çocuk annesi olan Savino bu yasa tasarısını İtalya'da meydana gelen bazı olaylardan sonra hazırlama kararı aldığını belirtti. 

Ülkede geçen ay Milan'da bir doktor bir yaşındaki erkek çocuğunu vegan beslenme nedeniyle sadece üç aylık geliştiği gerekçesiyle hastaneye yatırmıştı. Aynı şekile 2015 yılında bir adam çocuğunu vegan diyetine göre beslediği için eşinden boşanmıştı. Babası oğlunun büyümesinin önemli derecede durduğunu söylemişti.