Son fotoğrafı yürek burktu
Çaykara İlçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde geçen cumartesi günü çığ düşmesi sonucu kaybolan Erhan Arslan’ın cesedi dün bulundu. Arslan’ın cesedi otopsi içinTrabzon Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, acı haberi alan memleketi Tunceli’deki yakınları gözyaşı döktü.
 
Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Kepektaşı Köyü’nde oturan Ali Arslan, çığ altında kalan 5 işçi için saatlerce başka illerden kurtarma ekiplerinin beklenildiğini ve bölgede çığ  riskinin olduğunun bilinmesine rağmen işçilerin oraya gönderilmesinin cinayet olduğunu söyledi. Oğlu Erhan’ın geçen yıl aynı şirketin Bingöl’deki HES şantiyesinde çalıştığını anlatan Ali Arslan, "Bingöl’deki HES şantiyesinde elektirikçi olarak çalışıyordu, 2 aylık alacağı kalmıştı, ödemiyorlardı. Yılbaşında eve gelmişti sonra şirket aradı, acilen çağırdı. Erhan da eski alacaklarını almak için tekrar işe gitti. bugün bize ölüm haberi geldi" dedi.
 
Oğlunun hayatını kendisinin kazanmak istediğini ve yeni nişanlandığını anlatan Ali Arslan, "Bu yaz evlenecekti, ama gelin görün ki bir ihmalden dolayı çığ altında kaldı. Nişanlısı ve çok sevdiği Dilek, 4 gündür o dağların maralı olmuş, sevgilisinin sağ çıkmasını bekliyordu. Ama Türkiye’de insanları sağ kurtarmak yok ki, mutlaka cenazesini çıkaracaklar ve öyle de oldu. Erken müdahele olsaydı ve anında müdühelede bulunulsaydı 5 ana kuzusu ölmezdi" diye konuştu.
 
Ali Arslan, bir şirket yetkilisinin kendilerini arayıp ’Bir ihtiyacınız var mı, bişey yapabilir miyiz?’ demediğini kaydederek, "Bu nasıl adalettir? İçim yanıyor dayanamıyorum. Düşünün ki Trabzon milletvekilleri, başka milletvekilleri beni arayıp durumu soruyor. Gelişmelerle ilgili bilgi almaya çalışıyorlar, şirket yetkilileri aramıyor. Artık ne diyeyim?" dedi. Bundan sonra hukuk mücadelesi vereceğini anlatan Arslan, "Kar yağdığı gece, yani çığ gelmeden bir gün önceydi. Aradım oğlumu uyardım; ’Kar yağmış dikkatli olun’ dedim. Ama yine de bu durum yaşandı. Canım pahsına oğlumun hakkını sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.
 
'SONSUZA DEK' YAZMIŞLAR
 
Geçen yıl 12 Eylül’de aynı köyden Dilek Şahin ile nişanlanarak evlilik planları yapan Erhan Arslan’ın, Facebook’taki sayfasında nişan fotoğraflarını paylaştığı görüldü. Yılbaşını, köyde nişanlısıyla geçiren Erhan Arslan, kendisi ve nişanlısının parmaklarındaki nişan yüzüklerinin takılı olduğu elleri yan yana getirerek çektirdiği fotoğrafı da paylaşarak, ’Sonsuza dek’ yazdığı görüldü. 
 
Soma faciasında hayatını kaybeden madencileri de facebook sayfasında anan Arslan, ’Artık bu ülkede kimse ADALET’den bahsetmesin. Zira ayakkabı kutularındaki paralarla bir madencinin alınteriyle canı pahasına kazandığı para aynı olamaz’ yazdığı görüldü.