İskoçya'da Günde 158 Kadın Aile İçi Şiddete Maruz Kalıyor



Günde 158 kadının şiddet gördüğü İskoçya'da, en çok şiddet olayı yılın ilk gününde yaşanıyor.

Çoğu kişinin yaşadıkları olayı ihbar etmemesi nedeniyle rakamların çok daha yüksek olduğu tahmin edilirken, kadına yönelik şiddetin tavan yaptığı gün ise yılın 'ilk günü' olarak belirlendi. Daily Record gazetesinin İskoç polisinden elde ettiği rakamları yetkililer ülkede korkutucu bir tablo olarak niteliyor.

CUMARTESİ VE PAZAR'A DİKKAT

İstatistiklere göre hafta sonu şiddet gören kadınların sayısı artarken, pazartesi günü ise şiddet konusunda polise başvurunun daha az olduğu gözlemlenmiş. Geçen yıl cumartesi günleri her 8.5 dakikada, pazar günleri de her 6.5 dakikada bir kadın, polisten yardım istemiş. Yapılan araştırmalar, salı günleri İskoçya'da kadına karşı şiddet eğiliminin yüzde 60 oranında düştüğünü ortaya çıkarmış.

HAFTA ORTASI ŞİDDET DÜŞÜK

Buna göre hafta ortası, salı, çarşamba ve perşembe günleri kadınlar için biraz daha güvende geçiyor. Britanya genelinde 45 emniyet müdürlüğünün 19'unda yapılan araştırmalar geçen yılın 1 Ocak- 31 Aralık günlerini de içeriyor. Yeni yılın ilk günü kadınların tehlike altında olduğu en kara günü olarak belirmiş. Noel tatili olan 27 Aralık ve 1 Kasım Cadılar Bayramı da kadınların aile içi şiddete maruz kaldığı günler olarak istatistikler de yerini almış durumda.