1. Kilo kontrolü
Kilo fazlanız olmasa bile günlük yediklerinizi not alın ve bir sonraki gününüzü kendiniz planlayın, böylelikle ipin ucunu kaçırmaya fırsat vermezsiniz (tabii ki hedef kilo vermek ise diyetisyene danışmanız en doğrusu.)
2. Düzenli yürüyüş
Her gün mutlaka tempolu bir şekilde 40 dakika yürüyün! 40dak yürüyüş ile formda kalmak, fit olmak mümkün. Süre 40 dakikadan az olmasın, çünkü ancak 20 dak. sonra yağ yakımının başladığını unutmayalım.
3. Masaj
Haftada 1 ya da 2 defa masaj yaptırın. Masaj; vücudumuzu dinlendirir, kaslarımızı gevşetir, kan sirkülasyonunu dengeler, metabolizmamızı hızlandırır. En önemlisi iyi ellerde yapılmış bir masaj sizi mutlu edecek ve motive edecektir.
4. Hamam ve Sauna kullanımı
Her ay 1 defa yaptırın. Hamam yine kan dolaşımını hızlandırır ve mutluluk verir. Sauna ile de kan basıncınızı dengeler, pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar ve yorgunluğunuzu atar, zihninizi huzurlu kılar.
5. Cilt bakımı
Profesyonel cilt bakımı emin ellerde yapılırsa, hem cildinize iyi gelir, hem keyif verir. Cildiniz nefes alır ve temizlenir. 21 günde bir cilt bakımının düzenli yapılması ile ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.
6. Düzenli ve doğru ürün kullanımı
Cildiniz için doğru ürün kullanmaya dikkat edin. Ürün kullanmayı sevmeseniz bile cilt sağlığınız için mutlaka cilt tipinize uygun bir yıkama jeli/sütü, cilt tipinize uygun bir tonik ve nemlendirici kullanın. Yüzümüz için 50 SPF güneş koruyucunuzu sabah evden çıkmadan sürüp, gün içinde yenilemelisiniz. Güneş koruyucu sürmek için sadece güneş ışığına maruz kalmamıza gerek yok, ofisimizde kullanılan ampullerden ve bilgisayar ışığından bile cildimizi korumamız gerekiyor. Tüm bunlar hem güzelliğimize hem bedenimize hem de zihnimize faydalı. Kazanacağımız bu birkaç alışkanlık ile güzelliğimize güzellik katabiliriz ve kendimizi ödüllendirebiliriz.