Yumuşak ve dolgun dudaklar en iyi yüz özelliğiniz olabilir. Biraz soğutmadan sonra fırçalamak ve dolgunlaştırıcı krem uygulamak, sağlıklı ve yumuşak bir görünüm için ihtiyacınız olan şeylerdir. Piyasadaki dudak dolgunlaştırıcılar etkili olabilmesine rağmen, genellikle oldukça pahalıdır ve içeriklerinde sorgulanması gereken malzemeler olabilir. Kendi doğal dolgunlaştırıcınızı yapmak her zaman daha iyi bir tercih olacaktır.

Malzemeler

Yumuşak bir diş fırçası
Karıştırıcı
Pamuk
zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya avokado yağı
Şeker ya da kabartma tozu(fırçalama için)
Tarçın
İsteğe bağlı: Tarçın yaprağı yağı

Ürünü mümkün olduğunca etkili kullanmak için derhal kullanmalı ve kalanı atmalısınız.

Nasıl çalışır?

Tarçının hafif tahriş edici bir özelliği vardır ve dudaklardaki kan akışını hızlandıracaktır. Yaşanacak hafif şişlik, kızarıklık ve sızlama hissi, dudakları geçici olarak dolgunlaştırır ve bu dolgunluk genellikle birkaç saat sürer. Güvenli bir taktiktir ama potansiyel kuruluk ve soyulmalardan korunmak için çok fazla uygulanmaktan kaçınılmalıdır.

Dudak fırçalama

Şeker veya kabartma tozu ile 1 tatlı kaşığı yağı karıştırın. Bu karışımdan bir parçayı diş fırçası ile alın ve ölü derilerden kurtulmak için dudaklarınızı nazikçe fırçalayın. Daha sonra ıslak bir pamuk parçası ile dudakları temizleyin.

Doğal dudak dolgunlaştırıcı tarçın

Yarım çay kaşığı yağı yeterli tarçın ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Parmak ucunuzla dudaklarınıza uygulayın ve dudaklarınız uyuşana kadar masaj yapın. En az 10 dakika boyunca karışım dudaklarınızda kalmalıdır. Daha sonra tekrar ıslak bir parça pamuk ile temizleyin.

Eğer dudak parlatıcı kullanmak isterseniz, elinizin arkasına küçük miktarda parlatıcı sürün ve bir damla tarçın yaprağı yağı damlatın sonra da karışımı dudaklarınıza uygulayın. Bu da dudaklarınıza istediğiniz o dolgun görünümü verecektir.