Antalya’da 20 yaşındaki Deniz Aktaş, birlikte yaşadığı 40 yaşındaki  Lokman Barış Çelik ile sabaha karşı tartışınca komşuları  polis çağırdı. Gelen  polis ekibine kapıyı açmayan Lokman Barış Çelik, içerde ’Beni kurtarın’ diye çığlık atan Deniz Aktaş’ı tabancayla başına ve kalbine ateş edip öldürdü ve cinayetten 1.5 saat sonra kapıyı açıp teslim oldu.


Olay, Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nde bu sabaha karşı meydana geldi. İnternet kafe işletmecisi Lokman Barış Çelik, iki yıldır birlikte yaşadığı Deniz Aktaş’la saat 04.00 sıralarında tartışırken, gürültüye uyanan komşuları polise ihbarda bulundu. Gelen  polis ekibi dört katlı binanın üçüncü katındaki dairenin kapısını çalıp içerdekilerin açmasını istedi.  Lokman Barış Çelik kapının açılmasına izin vermeyince polisler, elinde silah olduğundan habersiz onu ikna etmeye çalıştı.

Saat 05.00 sıralarında Deniz Aktaş’ın ’Beni kurtarın’ çığlıkları arasında içerden 3 el silah sesi duyuldu. Çelik, başına ve kalbine ateş ettiği Deniz Aktaş’ı öldürdü.

Havaya ateş ettiğini sanmışlar


Kapının açılmasını bekleyen polisler, ilk anda  Lokman Deniz Çelik’in havaya ateş ettiğini sandı. Ancak imdat çığlıkları kesilince işin ciddiyetini anlayan polisler, tüm ikazlara karşın kapı açılmayınca operasyon için takviye ekip istedi. Olay yerine Özel Harekat polisleri sevk edildi. Ambulans ve itfaiye de bina önünde hazır beklemeye başladı.

Saat 06.30 sıralarında Özel Harekatçı polisler tam operasyona başlayacağı sırada Lokman Barış Çelik, kapıyı açıp silahıyla birlikte teslim oldu. Eve giren  polis ve sağlık ekipleri kalbinden ve başından vurulan Deniz Aktaş’ın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı.

Lokman Barış Çelik, gözaltına alınıp Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Evde 4 saat boyunca inceleme yapan polis, bazı eşyaya incelenmek üzere el koydu. Deniz Aktaş’ın cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Komşuları Lokman Barış Çelik’in, birlikte yaşadığı Deniz Aktaş’a sürekli şiddet uyguladığını söyledi.

2 kez evlenip ayrılmış


Daha önce iki evlilik yaptığı ve her iki evliliğinden birer çocuğu  bulunan Lokman Barış Ç'nin bir yıldır kendine ait internet kafede çalışan Aktaş ile birlikte yaşadığı belirtildi.

'Çok kıskanıyordum' demiş


Lokman Barış Ç'nin emniyetteki ifadesinde, kız  arkadaşı ile sosyal paylaşım sitesindeki arkadaş listesi nedeniyle tartışma  yaşadıklarını, kız arkadaşını çok kıskandığını, cinayeti de bu nedenle işlediğini  söylediği bildirildi.

Facebook'taki paylaşım


Deniz Aktaş’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel sayfasında, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın, Özgecan Aslan’ın katledilmesine yönelik bir sözünü paylaştığı görüldü.

Tarhan’ın paylaşımında ’Kadını aşağılayarak hedef gösteren mide bulandırıcı zihniyet ve katilleri aklayarak vahşeti teşvik eden sözde adalet sistemleri her gün yeni bir kadın cinayetini çağırıyor. Özgecan bu kokuşmuş vahşi düzenin kurbanı. Canilere de bu düzene de lanet olsun. Değiştirmek boynumuzun borcu olsun’ ifadeleri yer alıyor. Aktaş’ın bu paylaşımın üzerine ’anlayana’ notu düştüğü görüldü.