Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), ()-ANKARA'nın Kazan ilçesinde inşaatın üçüncü katından başının üzerine düşen 26 yaşındaki işçi İbrahim Güler, taktığı baret sayesinde hayatta kaldı. Bir süre önce iş güvenliği eğitimi alan Güler'in baret takmayı sevmediği ancak firma sahibinin iş güvenliği kurallarına uymayan personellere maaş kesintisi gibi cezai işlemler uygulaması nedeniyle zorunlu olarak taktığı öğrenildi.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İş paydosu verildiği sıralarda emniyet kemerini çıkaran ve eşyalarını toplayıp, inşaattan inmeye hazırlanan bir çocuk babası İbrahim Güler, bastığı tahtanın kırılması sonucu üçüncü kattan aşağı düştü. İnşaat kenarında birikmiş moloz yığınının üzerine düşen Güler, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kazan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafa üstü düşen Güler'in ayağında kırıklar ve belinde zedelenme olduğu tespit edilirken, başına taktığı baret sayesinde hayati bir darbe almadığı belirtildi.
Çalışma arkadaşları ile birlikte 2 hafta önce iş güvenliği eğitimi aldığı öğrenilen İbrahim Güler'in baret takmayı sevmediği ancak inşaatın yüklenici firma sahibi Esraf Dağdeviren'in iş güvenliği kurallarına uymayan personellere maaş kesintisi gibi cezai işlemler uygulaması nedeniyle baret taktığı ortaya çıktı. Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen İbrahim Güler'in sevk edildiği Hacettepe Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.


HP(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)