SAMSUN Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan 59 yaşındaki Köksal Doğan ile arkadaşı 53 yaşındaki Nuh Koturoğlu son kez hakim karşısına çıktı. 'İnsan ticareti, zorla fuhuş yaptırmak' suçlarından yargılanan her iki sanığa 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu ekipleri, 2006 yılı Temmuz ayında il genelinde 4 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Gürcistan, Moldovya ve Ukraynalı 6 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları ve insan ticareti yaptıkları öne sürülen Köksal Doğan, yabancı uyruklu eşi 34 yaşındaki L.P. ve arkadaşı Nuh Koturoğlu polis tarafından gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 sanıktan Köksal Doğan tutuklanırken diğer iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun 2'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılamalar sırasında Doğan'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bugün son kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmezken Köksal Doğan daha önceki savunmaları tekrar ederken, "Daha önceden bu işi yapıyordum. Ancak bıraktım. 2 çocuğum var. İkisi de okuyor. Benim eşim yabancı uyruklu. Bu kadınlar eşime misafirliğe gelen insanlar. 4 yıldır bu insanları müslüman yapmak için uğraşıyorum" dedi.
Daha önceki celselerde dinlenen tanıklar ise sanıktan para karşılığı cinsel ilişkiye girmek için yabancı uyruklu kadın aldıklarını söylemişti. Mahkeme heyeti, zorla fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen 6 kadından 2'sinin şikayetçi olduğunu ileri sürerek Köksal Doğan ve Nuh Koturoğlu'na 8 yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Doğan'ın eşi L.P. ise, beraat etti.