Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, geçen cuma günü meydana gelen sel felaketinde 68 milyon 564 bin lira maddi zararın oluştuğu kaydedildi.
Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın meydana geldiği 6 Haziran'da Çaycuma ilçesinde 1, Ereğli İlçesi'nde de 25 vatandaşın deniz botlarıyla mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldığı belirtildi.
30 BİN 300 KANATLI HAYVAN TELEF OLDU
Kurtarma çalışmalarının aynı gün saat 14.00 itibariyle tamamlandığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"İlimiz genelinde kurtarma, hasar tespit ve iyileştirme çalışmalarında toplam 249 kişi görev almış, 62 iş makinesi kullanılmış, Ereğli İlçemiz Çaylıoğlu Köyümüzde selden zarar gören 1 ev ve Alaplı İlçemiz Kasımlı Köyünde de 1 ev boşaltılmış, 2 evle alakalı olarak jeolojik etüt çalışmalarına başlanmıştır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Mühendisleri ve Vergi Uzmanlarınında katılılımıyla Emtia ve İş Yeri hasar Tespit Komisyonu oluşturulmuş, vatandaşlarımızın ev ve işyerlerini su basması sonucu oluşan hasar tespit çalışmaları halen devam etmek olup, şu ana kadar İlimiz genelinde 40 ev, 81 işyerininde selden dolayı emtia ve ev eşyası hasarı oluşmuştur. Kentte 30 bin 300 kanatlı hayvan, 340 arı kovanı, 25 bin alabalık, 6551 dekar tarım arazisi ve 80 sera zarar görmüştür. İl Özel İdaresi sorumluk sahası, Karayolları sorumluluk sahası ve Belediyelerimizin sorumluluk sahalarında toplam 68 milyon 564 bin 33 lira maddi zarar oluşmuştur."

DS(DS/AAA)