ZONGULDAK'ta, sivil toplum örgütlerinin  oluşturduğu Demokrasi Platformu üyeleri, 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yaşanan görevden almaları, adli kolluk yönetmeliği değişikliğini ve gazetecilerin emniyet binalarına girişinin yasaklanması gibi uygulamaları protesto etti.
Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, 'Yalana, talana, yolsuzluğa, hırsızlığa son' yazılı pankart açarken, 'Hırsız var', 'Uyuma Türkiye, iktidarda hırsız var', 'Tayyip istifa' sloganları attı. Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karşı Ak Parti iktidarı tarafından yapılan karşı saldırıların toplumu derinden sarstığını savundu. Yaşanan süreçte iddiaların araştırılıp aydınlatılması gerekirken, soruşturmanın üzerinin kapatılması yönünde girişimlerde bulunulduğunu ileri süren Kaymakçı, şöyle dedi:
"Hukuk ayakları altına alınıp talimatlar devreye giriyor ve uzun bir süredir kağıt üzerinde kalan yargı bağımsızlığı kavramı tedavülden de kaldırılıyor. Çok ciddi belgelerle ortaya konan yolsuzluk ve rüşvet iddialarından sonra, soruşturmayı yürüten savcının yanına iki savcı daha atanıyor. Emniyet teşkilatında çok sayıda görevden almalar yaşanıyor. Emniyet binaları gazetecilere kapatılıyor. Adli kolluk yönetmeliği değiştirilip, soruşturmaların gizliliği ortadan kaldırılıyor. Oğlu gözaltında olan bakan tayinlere imza atıyor. Büyük bir yolsuzluk iddiasıyla karşı karşıyayız ve bu soruşturma karartılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Halkımızla birlikte ülkeyi soyanlar yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezaları alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz."
Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre hükümet aleyhine sloganlar atarak dağıldı.