ZONGULDAK’ta, Eğitim İş ve Türk Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 50 öğretmen, Kayseri'de müdür yardımcısı Mehmet Aktaş'ın öğrencisinin yumruklu saldırısında hayatını kaybetmesini protesto etti.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 50 öğretmen, Kayseri'de Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Aktaş’ın, öğrencisinin yumruk atması sonucu hayatını kaybetmesinin, öğretmenlere karşı şiddetin arttığının göstergesi olduğunu açıkladılar.
Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci, yanlış eğitim politikalarının da eklenmesiyle öğretmenin, veli ve öğrenci gözünde itibarsızlaştırıldığını söyledi. Kahveci, "Öğretmenlerimiz bu tür okullarda, özellikle meslek liselerinde kelle koltukta gitmektedir. Yeterli önlemlerin alınmadığı taktirde daha çok canlar yanacaktır. Amacımız daha çok canlar yakılmadan ortak amaçlar temelinde öğretmen toplumunun kendi, statüsünü, itibarını kazandırma, yetkisini kullanabilmesi için sağcı solcu demeden bir araya getirmek ve AKP’nin uyguladığı öğretmen hasmı politikalarını yok etmek olmalıdır" dedi.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören de öğretmene karşı şiddetin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istediklerini söyledi.

CT(DS/AAA)(FOTOĞRAFLI)