Durmuş SEVİNDİK-Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta toplanan yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için yürüdü. Grup, polis kordonuna alınan Ak Parti seçim bürosu önünde durup slogan attı. Seçim bürosuna yönelen bazı kişileri polis engellerken bu sırada arbede yaşandı.
Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra ölen Berkin Elvan için Bülent Ecevit Üniversitesi'nde toplanan 100 kişilik öğrenci grubu yürüyerek kent merkezindeki Madenci Anıtı'na geldi. Burada çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden katılımlarla kalabalığın sayısı yaklaşık olarak 500'e ulaştı. Kalabalık, üzerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafı bulunan, 'En güzel yaşlarını göremeden ölenlerin ülkesi' yazılı pankartla Gazipaşa Caddesi'nde yağmur altında yürüdü. 'Bıçak kemikte', '15'inde bir fidan Berkin', 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Vurmayın öldük' yazılı dövizler ve ekmekler taşıyan grup, cadde üzerindeki Ak Parti seçim bürosu önünde durup sloganlarla hükümeti protesto etti. 'Hükümet istifa' sloganları atan gruptan bazıları seçim bürosuna yöneldi. Ancak seçim bürosunu güvenlik kordonuna alan polisler buna izin vermedi. Bu sırada küçük çaplı arbedeler yaşandı.
Tekrar yürümeye başlayan gruptaki bazı kişiler kendi aralarında tartıştı. Çıkan arbede, araya giren gruptaki diğer kişeler tarafından büyümeden önlendi. Kalabalık, valilik önünde basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

GG,DS (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)