ZONGULDAK ve Çaycuma İlçesi'nde toplanan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri, 123 liralık ücret artışı ile sonuçlanan 2014 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmelerini protesto etti. Memurlar, eylem sırasında Halk Bankası Şubesi önüne boş ayakkabı kutuları bıraktı.
Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümeti protesto etti. Gazipaşa Caddesi'nde yürüyen grup, anıtın hemen karşısındaki Halk Bankası önünde durdu. KESK üyelerinden bazıları, yanlarında getirdikleri boş ayakkabı kutularını bankanın önüne bıraktı. Banka önünde açıklama yapan KESK üyesi Tahsin Kumkumoğlu, "Bu devlet bizimdir. Biz hep bunu söylüyorduk. Bir bankanın genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar çıktı. Biz zam istiyoruz ama alamıyoruz. Paralarımızın nereye gittiği açıkça belli. Biz paramızı talep ediyoruz. Halk Bankası'ndan talebimizi karşılamısını bekliyoruz. Bu kutuları dolu olarak geri istiyoruz" dedi.
Banka şubesi önünde bir süre slogan atan grup, daha sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben sloganlarla yürüdü. 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları atan grup, Valilik önündeki Şehitler Anıtı'nda basın açıklamasının okunmasının ardından dağıldı.
Çaycuma'da toplanan kalabalık da hükümeti protesto etti. Eyleme katılanlardan bazıları boş ayakkabı kutuları taşıdı. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, iktidarın halka, işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmadığını savundu. Akyol, "Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz. Bütçeden hakkımızı istiyoruz" dedi. Kalabalık, ayakkabı kutularını basın mensuplarına göstererek dağıldı.