İSRAİL'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Zonguldak ve Bartın'da protesto edildi.
Memur Sen Konfederasyonu Zonguldak Temsiliciği'nce düzenlenen eylemde yaklaşık 50 kişi Madenci Anıtı önünde toplandı. 'Ey islam ümmeti; suskunluğunuz bizi öldürüyor', 'Zalimler için yaşasın cehennem' yazılı dövizler taşıyan kalabalık, 'Kahrolsun İsrail', 'Katil İsrail Ortadoğu'dan defol' sloganları attı.
Memur Sen İl Temsilcisi, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, İsrail’in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini söyledi. Aşkar, "Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Bartın'da da Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, Cuma namazı çıkışı Hükümet Caddesi'ndeki Arap Camii önünde toplandı. Kalabalık, 'Zulme destek olan dilsiz şeytandır', 'Katil İsrail hesap verecek' yazılı pankartlar taşıyarak sloganlarla İsrail'i protesto etti.
Platform sözcüsü Abdullah Erkan, "Terör çetesi İsrail, yine Gazze'ye saldırılarını artırdı, katliama başladı. Emperyalistlerin desteği ile kurulan terör çetesine karşı Gazze yine büyük bir direniş sergiliyor. Biz bugün meydanlara çıkarak yüreklerimizle, öfke ve dualarımızla direnişin yanında olduğumuzu iftiharla ilan ediyor ve katil çete İsrail'i lanetliyoruz" dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından dua ederek dağıldı.

FOTOĞRAFLI