MALATYA'daki Zirve Yayınevi'nde 18 Nisan 2007'de 1'i Alman 3 kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili davanın 93'üncü duruşması, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması sonrası ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen ve geçen hafta tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon da katıldı.
Malatya’da Hıristiyanlık'la ilgili kutapların basıldığı Zirve Yayınevi'nde Tilman Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın’ın boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayının sanıkları bugün 93'üncü kez hakim karşısında çıktı. Davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duruşmaya katılmak üzere dün gece Malatya’ya geldi ve geceyi Orduevi'nde geçirdi. Tolon sabah saatlerinde geniş güvenlek önlemlerinin alındığı Adliye binasına, tutukluların girdiği kapıdan içeri girdi. Cinayetin sanıklarından olan ve 5 yıl tutukluluk süreleri dolduğu için evlerinde elektronik kelepçe ile gözetim altında tutulan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler ise polis eşliğinde Adliye'ye getirildi. Tutuklu sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubaylar Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve öğretim görevlisi Ruhi Abat ile diğer tutuksuz sanıklar Levent Ercan Gelegen, Hüseyin Yelki’nin de yerini alması ile 93. duruşma başladı. Duruşmaya, geçen hafta Balyoz Davası'ndan tahliye edilen Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin de asker sanıklara destek vermek için izleyici  olarak katıldı.
Bu arada bir grup İşçi Partili, duruşma öncesi Adliye binası önünde eylem yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile Adliye kapısında basın açıklaması yapan İşçi Partililer tutuklu askerlerin serbest bırakılmalarını istedi. İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan, adi bir cinayete askerlerin de bulaştırılmak istendiğini ileri sürerek bu kumpasın bozulması için adalete güvendiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI