TOLON: İDDİALAR BUGÜN ÇÖKMÜŞ OLDU

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir numaralı sanık olarak yargıladığı davaya katılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasından sonra yeni bir mahkemeye devredilen Zirve Yayınevi duruşmasına katıldığını belirten Tolon, "Devlet büyüklerinin birçok kez dile getirdiği Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurulmuş çok ayaklı kumpasın aradan 4 yıl geçtikten sonra iğrenç bir bacağı Zirve katakullisi olarak bir kısım silahlı kuvvetlerini itham eder oldu" dedi.

Verdiği bilgilerle ikinci iddianamenin hazırlanmasını sağlayan gizli tanık İlker Çınar’ı da eleştiren Tolon, “Bazı çevreler tarafından tedarik edilmiş bir müfteri tarafından akla hayale gelmeyen iğrenç ithamlarla ben dahil Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir kısım personelinin gerçek dışı iddia ve ithamlarla iddianamelere aktarıp suçlanmasıyla mağdur edildik” diye konuştu.

İkinci kez Malatya’ya gelen ve duruşmaya katılan Tolon, tahliyesi ile ilgili de "Bu bizim heyecanla beklediğimiz, bugüne kadar ısrarla talep ettiğimiz bir olaydı” dedi. Günahsız insanların uzun süre ceza evinde tutuklu kalmasına neden olan gizli tanığın bütün iddialarının bugünkü duruşmada çöktüğünü savunan ve bunun memnuniyeti içinde olduğunu belirten Tolon, şöyle devam etti:

“Ben vicdanı hür, fikri hür bağımsız ve adil yargılama yapan Malatya ilinin bir ağır ceza mahkemesinin kararıyla bildiğiniz üzere kısa bir süre önce tahliye edildim. Umuyorum aynı değerlendirmeyi yapacak olan sayın mahkeme heyeti de diğer tutuklu askerlerinde tahliyesine karar verecek, yıllardır süren bu haksız, mesnetsiz ızdırap ve zulüm böylece sona erecektir. Bu inançla buradan ayrılıyorum.”

Tolon açıklamasının ardından askeri sivil bir araçla Malatya Orduevi’ne geçti.

FOTOĞRAFLI