TOLON: TEK HEDEF TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Zirve Yayınevi davasında bir numaralı sanık olarak örgüt liderliği ile suçlanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 93. duruşmada savunma yaptı.
Bağımsız yargıya olan inancını kaybettiğini ifade eden emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "Ben buraya iddia makamının üzerime atmış olduğu aslısız suçlamalara savunma yapmak için gelmedim. Tahliye olduktan sonra burada olma nedenim; Zirve Yayınevi katliamının hiçbir aşamasında en küçük ilgimin olmadığını ve olmayacağını kamuoyuna duyurmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ocağında bu işe ilk gönül verdiğim zaman, 'Bir kurşunla şehit olacağım ya da düşman kuvvetlerine esir düşebileceğim' aklıma gelirdi. Ama hukuk suikastına kurban gideceğim aklıma bile gelmezdi" dedi.
Tahliye edilmesi ile ilgili de konuşan Tolon, adaletin geç de olsa tecelli ettiğini ifade ederek, Zirve Yayınevi’ndeki sanıkların hiçbirini tanımadığını söyledi. Sanıklarla doğrudan ya da dolaylı olara hiçbir görüşmesinin olmadığını savunan Tolon, "İlker Çınar denilen şahsın bugüne kadar vermiş olduğu çelişkilerle dolu iddialarına itibar edilmesi çok acı" dedi. Yapılanların Türk Silahlı Kuvvetleri'ni itibarsızlaştırmak için yapıldığını söyleyen Tolon, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurulan bu kumpasta, Zirve Yayınevi katakullisi olarak ortaya atılan bir olayla mağdur edilmiş durumdayım" diye konuştu.
Zirve Yayınevi davasında gerçek hedefin kendisi olmadığını da savunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "Tek hedef Türk Silahlı Kuvvetler'i" dedi.
Kendisi üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef alındığını ifade eden Tolon, "Başbakan 'Orduya kumpas kuruldu' söylemini defalarca dile getirmedi mi? Hayatım boyunca hiçbir yasa dışı olayda bulunmadım. Bu olayda anılacağıma hayatımın sona ermesini tercih ederdim. Şimdi dimdik ayaktaysam suçlu olmadığıma olan inancımdır" ifadelerini kullandı.
Duruşma, verilen öğlen arasından sonra yeniden devam etti.