İSTANBUL’a kaçak olarak gelen Bangladeş uyruklu kişilerin evlerini kendilerini polis olarak tanıtarak baskın yaptıktan sonra para ve cep telefonlarını alıp, zincirlerle bağlayarak kaçan 12 kişilik çete çökertildi. Sahte polis çetesinin üyeleri arasında arkadaşların kaldığı evlerin yerini gösteren Bangladeşliler de bulunuyor. Baskın yapılan evlerin birinden kurtarılan elleri ve ayakları zincirle bağlanmış Bangladeşli bir kişinin ise şebeke tarafından fidye amacıyla kaçırıldığı ortaya çıktı.
Bayrampaşa’da 20 Ekim 2013'de Türkiye’ye kaçak olarak giren kişilerin kaldığı bir evde kovalamaca yaşandığı ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polis evde kalan vizesiz Türkiye’ye giren dört Bangladeş uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler evin kapısını kırarak giren polis yelekli ellerinde elektro şok cihazı bulanan bazı şüpheliler tarafından soyulmak istendiklerini, ancak o sırada evde bulunan diğer arkadaşlarının yardımıyla suçluları kovaladıklarını anlattı. Bangladeş uyruklu kişiler daha önce arkadaşlarının kaldığı başka evlerde de benzer olayların yaşandığını söyleyince Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
ÇETE TESPİT EDİLDİ
Gasp Büro Amirliği ekipleri güvelik kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadelerine göre kısa sürede sahte polis çetesi üyelerinin kimliklerini tespit etti. Önceki sabaha karşı, Bayrampaşa, Esenler'de yapılan eş zamanlı baskınlarda liderliğini bir tekstil atölyesinde çalışan Nihat A.'nın (28) yaptığı 12 kişiyi gözaltına aldı.
POLİS YELEKLERİ ÇAKMAK TABANCA ELEKTROK ŞOK CİHAZI ELE GEÇİRİLDİ
Polis şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yaptığı aramada bir kuru sıkı tabanca, polis yelekleri, kelepçeler, zincirler, asma kilitler, bağlama ipleri, cep telefonu şeklinde elektro şok cihazları bazı Bangladeşliler'den gasp edilen cep telefonları buldu. Evde bulunan ağırlık ve şekil olarak aslına çok benzeyen bir tabancanın ise çakmak olduğu ortaya çıktı.
POLİS YELEKLİ BASKINLAR YAPMIŞLAR
Yapılan incelemede Türkiye’ye kaçak olan giren Bangladeşliler'in kaldıkları evleri tespit eden şebeke elemanlarının polis gibi davranarak baskınlar yaptığı ortaya çıktı. Polis yeleği giyerek evlere giren şebeke elemanlarının içeride bulunan Bangladeşliler'i yere yatırdığı, para ve cep telefonlarını gasp ettikten sonra zincirlerle bağlayıp kaçtıkları öğrenildi. Türkiye’de kaçak olarak bulunan Bangladeşliler'in polise gidemedikleri belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 5 Bangladeş uyruklu kişinin ise arkadaşlarının kaldığı yerleri çete üyelerine bildirdikleri öğrenildi. Şebekenin bu güne kadar göçmenlerin kaldığı 3 eve baskın yaptıklarını son baskında ise direniş görünce kaçmak zorunda kaldıklarını ortaya çıkardı.
ZİNCİRLE BAĞLI BULUNAN BANGLADEŞLİYİ FİDYE İÇİN KAÇIRMIŞLAR
Öte yandan baskınlar sırasında şüphelilerin kaldığı bir evde elleri ve ayakları zincirle bağlı perişan bir halde bulunan Bangladeş uyruklu Haşim İslam’ın ise fidye amacıyla kaçırıldığı öğrenildi. Polis yaptığı araştırmada Haşim İslam’ın, İran’da insan ticareti yapan ağabeyinden fidye istemek amacıyla kaçırıldığını tespit etti. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.