DENİZLİ’de 2.5 ay önce Akkonak Mahallesi’ndeki evinden ayrılan zihinsel engelli 32 yaşındaki Mehmet Aras, hâlâ bulunamadı. Soğuk ve karlı hava nedeniyle Mehmet Aras’ın hayatından endişe ediliyor. Arama Kurtarma Timi (AKUT) İletişim Sorumlusu Volkan Ayçiçek, Aras’ı bulmak için belli bölgelere 8 ayrı operasyon yaptıklarını ve henüz bir netice alamadıklarını söyledi.
Akkonak Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Mehmet Aras, 2.5 ay önce evden ayrıldıktan sonra dönmedi. Yakınlarının ihbar etmesiyle başlayan aramalara karşın Aras bulunamadı. Arama çalışmalarına polisin yanı sıra, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün arama kurtarma ekipleri de katıldı.
Aras’ın kaybolmasından 3 gün sonra arama çalışmalarına katılan AKUT ekipleri, ilk olarak gencin kaybolduğu evin çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Ardından Bağbaşı Mahallesi’nde görüldüğü ihbarı üzerine bölgede 12 saat süren arama çalışması yapıldı. Daha sonra AKUT ekipleri, 1200 Evler Mahallesi, Başkarcı, Göveçlik, Bekirler Köyü ve Duacılı beldesi çevrelerinde arama çalışması yaparak Aras’ı bulmaya çalıştı ancak yine sonuca ulaşılamadı.
Kar yağışının artması ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle endişeleri artan yakınları, Mehmet Aras’ı görenlerin 155 Polis İmdat hattını aramasını istedi.