KARABÜK'te zihinsel engelli 39 yaşındaki İsa Yurdakul, zihinsel engelli ablası 44 yaşındaki Selma Yurdakul'u başına baltayla vurarak öldürdü. Cinayetin ardından arkadaşının cep telefonuna, "Selma'yı saat 21.00'da balta ile kestim. Saat 04.00 gibi nefesi kesildi" diye mesaj geçen İsa Yurdakul gözaltına alındı.
Olay, dün akşam 75'inci Yıl Mahallesi 8 Nolu Cadde'de, iki kardeşin işitme engelli ve kalp hastası babaları 84 yaşındaki Kazım Yurdakul ile birlikte yaşadıkları evde meydana geldi. İddiaya göre geçimsizlik nedeniyle sürekli tartışan iki kardeş, akşam yine tartıştı. İsa Yurdakul, babası uyuduğu sırada ablası Selma Yurdakul'un başına balta ile vurdu. İsa Yurdakul, gece 04.00 sıralarında arkadaşı Sadi Özbay'ın cep telefonuna, "Selma'yı saat 21.00'de balta ile kestim. Saat 04.00 gibi nefesi kesildi" diye mesaj attı.
VALİZLERİMİ TOPLADIM
Özbay'ın haber vermesiyle bu sabaha karşı eve giden polis ekiplerine kapıyı açan İsa Yurdakul, "Valizlerimi topladım. Ben de size gelecektim" dedi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Selma Yurdakul'un öldüğü belirlendi. Polisler geldiğinde mutfakta bulaşık yıkalayan İsa Yurdakul gözaltına alındı. İsa Yurdakul karakola götürülürken, Selma Yurdakul'un cesedi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
BABA HASTANEYE KALDIRILDI
İşitme engelli olması nedeniyle evde yaşananları duymayan Kazım Yurdakul da da tedavi için ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.

BD(EE/AAA)(FOTOĞRAFLI)