Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bir otel ile üç eve yakın bir alanda zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın korkuttu. Bir saat süren çalışmalar sonucu alevler söndürüldü, vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
İskele Mahallesi Azganlı Koruluk Mevkii'ndeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle, dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını söndürme ekiplerine bildirdi. Alevlerin bir otel ile biri AK Parti'li Datça Belediye Meclisi Üyesi Bülent Sancaktar'a ait üç eve yaklaşması panik yarattı. İhbar üzerine bölgeye gelen Datça Orman İşletme Şefliği'ne bağlı beş arazöz, bir su tankı ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonrası yangın söndürüldü. Vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Alevlerin 5 dönümlük alanda etkili olduğu belirtildi.
Bölgede oturan 43 yaşındaki Sedat Enginer, "Alevler bir anda yükseldi. Uzaktan bakıldığında evlerin yandığı sanılıyordu. Hemen yardıma koştum. Belediye itfaiye ekipleri ile ormancılara yardımcı oldum. Alevlerin, yanan ağaçlardan evlere sıçramaması içen uğraştık. Şükür ki yangın evlere ulaşmadan kontrol altına alındı" dedi. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten itfaiye yetkilisi Ercan Peker, "Sabotaj olasılığı dahil her ihtimali değerlendiriyoruz. Bölge şehir merkezinden uzakta ve tepelik bir arazide bulunuyor. Çevrede bir otel ile üç ev var. Henüz kesin olmamakla beraber, rüzgarlı havada elektrik tellerinden kıvılcım atlaması sonucu yangının çıkmış olabileceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

MÇ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)